Wilt u een lichtplan laten maken voor uw agrarische- of industriële bedrijf in Friesland? Dan bent u bij Anema Technische Groothandel aan het juiste adres. Door onze uitgebreide vakkennis weten wij exact op welk moment welk soort licht het best bij uw bedrijf past. Door het juiste type en de juiste hoeveelheid licht te vinden kunt u doeltreffend op zoek gaan naar het juiste verlichtingssysteem. Zo kunt u bijvoorbeeld de productie voor uw melkveebedrijf verbeteren zonder dat u hier extra werk van heeft. 

Het belang van een lichtplan voor uw bedrijf

Goede verlichting is essentieel in de agrarische sector, maar zeker ook in de industriële sector. Goede verlichting zorgt voor onder andere een veiligere omgeving voor uw werknemers. Met de juiste verlichting merkt u niet alleen voordelen voor uw vee, maar uw werknemers blijven ook gemotiveerder, fitter en geconcentreerder. Ook per soort vee varieert het optimale verlichtingssysteem. Ieder dier heeft weer een andere behoefte aan licht, dit verschilt vaak in intensiteit en duur van het licht, maar ook het aantal lux. Omdat elk bedrijf verschillend is, blijft het belangrijk om goed te kijken naar uw situatie, eisen en wensen. Hier houden wij dan ook graag rekening mee bij het opstellen van een lichtplan op maat. 

Aandachtspunten bij het ontwerpen van een lichtplan

Bij het samenstellen van een lichtplan op maat is het belangrijk om goed in kaart te brengen wat bij uw bedrijf past. Dit kan sterk verschillen per sector zoals bijvoorbeeld de agrarische en de industriële sector. Bij bedrijven in de agrarische sector besteden we bijvoorbeeld extra aandacht aan:

 • Het lichtniveau in lux

Het gewenste aantal lux verschilt veel voor verschillende soorten vee. Daarom kijken we goed naar de behoefte van uw vee. Kippen hebben weer een andere lichtbehoefte dan koeien, om de productie te optimaliseren is het belangrijk om dit in acht te houden.

 • De lichtverdeling

Wat ook van belang is in de agrarische sector is de lichtverdeling. De lichtbehoefte kan verschillen en daarom is het ook belangrijk om dimbaar licht te overwegen. Ook schaduwvorming is een factor waar we rekening mee houden.

 • Het lichtregime en de intensiteit

Hoeveel licht heeft uw vee nodig, en voor hoe lang? Dit nemen wij mee in ons lichtplan. Aan de hand van deze informatie kunnen we in kaart brengen wat voor soort verlichting het passends is.

In de industriële sector spelen weer andere factoren mee die het lichtplan beïnvloeden. Een paar van deze factoren zijn: 

 • De wettelijke hoeveelheid licht

De juiste hoeveelheid licht zorgt er niet alleen voor dat iedereen prettig kan werken, maar ook voor de veiligheid van de werknemers. Er zijn hierom ARBO-regels verbonden aan het ontwerpen van een lichtoplossing. Wij houden als elektrotechnische groothandel rekening mee en zijn aangesloten bij de NSVV (Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde) ook hebben wij de gedragscode omtrent lichtberekeningen ondertekend.

 • De veiligheid van werknemers

In de industriële industrie wordt er vaak gewerkt met verschillende materialen, machines en gereedschappen. Om gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen, is goede verlichting van groot belang.

 • Elektriciteitskosten

Wij kijken ook graag met u mee met welke soort verlichting u het meest kunt besparen op de elektriciteitskosten van uw bedrijf. Wellicht is led verlichting geschikt voor uw bedrijf. We zien graag dat u, maar ook het milieu, winst haalt uit uw nieuwe verlichtingssysteem. 

Anema Holland - Groothandel in verlichting

Als technische groothandel in onder andere verlichting en elektrotechniek in Friesland staat Anema Holland voor u klaar. Door middel van een vrijblijvend lichtplan brengen we in kaart welke verlichtingssystemen geschikt zijn voor uw bedrijf. Wij leveren complete verlichtingssystemen van armaturen tot ophangingssystemen. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld scholen, veehouderijen, kantoren, magazijnen en fabrieken in Friesland. We helpen je graag. Wilt u zich alvast oriënteren op een verlichtingssysteem maar is er nog geen lichtplan ontworpen? Dan kunt u rekening houden met de volgende factoren:

 • De ophanging 
 • De hoogte
 • Het aantal lux 
 • De omgeving 
 • De lichtweerkaatsing 

Wanneer u rekening houd met deze factoren is het gemakkelijker om doeltreffend op zoek te gaan naar het juiste verlichtingssysteem voor uw bedrijf.

Lichtplan aanvragen in Friesland 

Wilt u de verlichtingssystemen van uw bedrijf eens op de schop nemen, en kijken wat er voor uw bedrijf te behalen valt? Vraag dans ons vrijblijvende lichtplan aan. Wij zijn een elektrotechnische groothandel in Friesland en kunnen u helpen van lichtplan tot het leveren van een compleet verlichtingssysteem. Hierbij houden we rekening met verschillende factoren die spelen in uw bedrijf, en nemen we ook uw wensen in acht. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact en de kwaliteit van onze producten, maar ook aan een schappelijke prijs. Maken we een afspraak? Dan komen wij deze na. 

Over Anema Holland

In regio Friesland zijn wij bekend als het gaat om verlichting, ventilatie en drinkbakken. Kent u ons nog niet? Dan stellen wij ons graag voor. Anema Holland is een technisch groothandel. Van een groothandel mag u verwachten dat wij grote voorraden hebben. Wij kunnen u dan ook voorzien van een diverse assortiment en scherpe prijzen. Wij leveren topmerken en zijn NSVV gecertificeerd. Eigenaar Douwe Anema zorgt ervoor dat afspraak, afspraak is om de reputatie van het bedrijf hoog te houden. En is er iets toch nog niet helemaal duidelijk? Dan kunt u ons natuurlijk ook altijd nog bereiken per telefoon of e-mail, we staan u altijd graag te woord.

 

Anema Holland

Persoonlijk contact, korte lijntjes & eerlijke prijzen

Wordt jij één van onze klanten? Dan geniet je naast kwalitatieve producten van persoonlijk contact. Maken wij een afspraak, dan komen wij die na. Ook als het gaat om levertijden en installatie-afspraken bij ventilatie. Wat kunnen wij voor u doen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Werken bij Anema is iedere dag een feestje. Ik zorg ervoor dat alles op tijd bij de installateurs komt zodat zij hun werk kunnen doen. Om onze grote voorraad in het magazijn overzichtelijk te houden is soms een uitdaging maar ik zorg altijd dat het af is voordat ik naar huis ga.

Sander

sander

We werken al lang samen met Anema. Douwe denkt altijd mee, is vriendelijk in omgang en komt zijn afspraken na. De kwaliteit is super én het past binnen ons budget. Anema heeft wat ons betreft ook echt de gunfactor.

M. Rijkers, Koepon

sander

We hadden te maken met verouderde verlichting in onze stal en met een nieuwe stal in het vooruitzicht, was het tijd voor een upgrade. We zaten op dat moment op een dood spoor tot wij Douwe tegenkwan, hij had die 'speciale lampen die we nergens anders konden vinden'. Douwe bood ons een luisterend oor en vooral een oplossing voor ons probleem.

Jan van der Zijl

sander