Stalventilatie

Stalventilatie is van groot belang in de vee-industrie. Wanneer uw vee zich in optimale omstandigheden verkeerd zal dit terug te zien zijn in de prestaties. Anema Holland geeft u graag advies en levert en plaatst hoogwaardige stalventilatiesystemen. Zo voorkomt u dat uw vee last heeft van bijvoorbeeld vuile lucht of hittestress. We streven altijd naar hoge kwaliteit en tevredenheid.

Stalventilatie van Abbi Aerotech

Bij een ventilatiesysteem is het juiste materiaal erg belangrijk. Daarom zijn wij partners van het merk Abbi Aerotech. Dit is een bedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige stalventilatoren voor onder andere pluimvee- en melkveebedrijven. Deze innovatieve stalventilatiesystemen voldoen aan hoge eisen en sluiten vaak perfect aan op de wensen van onze klanten. Ook zijn de stalventilatoren van Anema Holland altijd:

  • Onderhoudsarm
  • Duurzaam
  • Scherp in prijs

Wij helpen u graag met het uitzoeken van het juiste stalventilatiesysteem. Bijvoorbeeld de afmetingen en de indeling van de stal zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden. Wat voor capaciteit moet de stalventilator hebben en is een dwars- of lengteventilatie het best voor uw stal? Wij geven u graag advies. En kunt u niet vinden waar u naar op zoek bent of heeft u een speciale wens? We denken altijd graag met u mee!

Anema Holland

Optimale stalventilatie

Waarom is goede stalventilatie nou zo belangrijk? Een goed stalklimaat is van groot belang voor het gezond en productief houden van uw vee. Met name bij warme temperaturen is dit van groot belang. Ook speelt stalklimaat een grote rol bij het op peil houden van de melkproductie van melkvee. Vanaf 22 graden eet een koe minder en neemt hierdoor de melkproductie af. Dit is te voorkomen met een goed stalventilatiesysteem. Ook kan vee van te veel hittestress last krijgen van vruchtbaarheidsproblemen, een verminderde weerstand en een grotere kans op ontstekingen. Met een stalventilator wordt verfrissende lucht rond het vee geblazen. Hierdoor daalt de gevoelstemperatuur in de stal en presteert uw vee optimaal.

Foto
Foto

Dwarsventilatie of lengteventilatie?

Bij lengteventilatie zijn de stalventilatoren gemonteerd in de kopgevel en de luchtinlaten in de zijgevels. Door het toerental van de stalventilatoren en de luchtinlaten verder te openen of te sluiten is er een breed bereik aan luchtverversing mogelijk. De luchtstroom in de lengterichting van de ligboxen zorgt voor een betere koeling. Het gaat om de luchtsnelheid bij het dier, niet om de capaciteit van de stalventilator. Bij warm weer is een luchtsnelheid van 2.5m/sec optimaal. Bij dwarsventilatie zijn de ventilatoren geplaatst in een zijgevel. De inlaten zitten in de zijgevel ertegenover. Doordat de afstand van inlaat tot ventilator kort is, wordt het mogelijk om met een hele lage snelheid de lucht in een stal te verversen. Dit systeem is geschikt voor het verplaatsen van zowel weinig als veel lucht. Dwarsventilatie geeft in vergelijking met lengteventilatie een frissere lucht en betere luchtkwaliteit, met minder temperatuurverschillen.

Offerte aanvragen

Wordt jij één van onze klanten? Dan geniet je naast kwalitatieve producten van persoonlijk contact. Maken wij een afspraak, dan komen wij die na. Ook als het gaat om levertijden en installatie-afspraken bij ventilatie. Wat kunnen wij voor u doen?

Offerte aanvragen

Persoonlijk contact, korte lijntjes & eerlijke prijzen

Wordt jij één van onze klanten? Dan geniet je naast kwalitatieve producten van persoonlijk contact. Maken wij een afspraak, dan komen wij die na. Ook als het gaat om levertijden en installatie-afspraken bij ventilatie. Wat kunnen wij voor u doen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Werken bij Anema is iedere dag een feestje. Ik zorg ervoor dat alles op tijd bij de installateurs komt zodat zij hun werk kunnen doen. Om onze grote voorraad in het magazijn overzichtelijk te houden is soms een uitdaging maar ik zorg altijd dat het af is voordat ik naar huis ga.

Sander

sander

We werken al lang samen met Anema. Douwe denkt altijd mee, is vriendelijk in omgang en komt zijn afspraken na. De kwaliteit is super én het past binnen ons budget. Anema heeft wat ons betreft ook echt de gunfactor.

M. Rijkers, Koepon

sander

We hadden te maken met verouderde verlichting in onze stal en met een nieuwe stal in het vooruitzicht, was het tijd voor een upgrade. We zaten op dat moment op een dood spoor tot wij Douwe tegenkwan, hij had die 'speciale lampen die we nergens anders konden vinden'. Douwe bood ons een luisterend oor en vooral een oplossing voor ons probleem.

Jan van der Zijl

sander